beauceron-dupredubaron.nl
Icoon

(Icoon) Inez Poussiere de Lune

 Geboren: 21-01-2014

V: L'Esprit D'Hamrik Merlot x M: Celtic Poussiere de Lune

Sociale huishond met een fijn werk karakter levend bij ons in het gezin

Showuitslagen: Uitmuntend, CAC, Winnaar Odettebeker 2016

Sport: Elementaire Gehoorzaamheid, Canicross

HD-A en ED vrij

ECVO vrij (2017)

Al is Icoon op papier van ons samen, ze echt de hond van Susanne.

Icoon is een vrije dame. In huis is het een heerlijke hond. Zij is binnen ons gezin een heerlijke vrijkous. Ze zal niet direct naar vreemde mensen toe gaan voor een aai over haar bol. Icoon kijkt wat mensen betreft even de kat uit de boom. Maar ze neemt snel besluiten. Of ze negeert je of je raakt haar niet meer kwijt en blijft dan graag bij je om meer aandacht te vragen.

Icoon is een heerlijke hond om mee te werken. Als ze gaat werken (gehoorzaamheid of canicross) gaat ze er 100% voor. Waar ze op straat normaal snel afgeleid kan zijn door katten, honden en vogels, zo totaal anders is ze tijdens het werk. De wereld om haar heen wordt klein en ze laat zich niet afleiden. Op de KC kan ze geplakt aan het been super volgen, de op afstand blijven liggen oefening vond ze wel lastig. Ze is geslaagd voor haar Elementaire Gehoorzaamheid. Nu trainen we tijdelijk niet, maar ze vindt het wel leuk om regelmatig op een veld in onze wijk een aantal oefeningen te doen Als ze haar trektuig aan krijgt weet ze precies wat er gaat gebeuren, alsof ze oogkleppen op zet en er voor gaat, op stem rechts en links afbuigt of ergens omheen gaat. Met haar was het wel even zoeken naar gecontroleerd tempo maken. Dat was ook bij steppen en fietsen. Icoon gaat graag erg hard.

Icoon heeft wel een eigen cirkeltje, ze is erg kieskeurig wie ze daar in toe laat. Mag je in haar cirkeltje komen dan heb je voor het leven een gouden band met haar. Zo heeft ze tijdens de wandelingen een aantal vaste vrienden en een aantal mensen en dieren die ze totaal negeert. Dit maakt haar een heerlijke dame met haar eigen gouden karakter.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Dit is een verplicht veld